Scurtaturi

Ghid design pentru printarea 3D. 3D printing in product design.

Recomandari de printare.

Pentru o printare reușită este necesar fie respectate unele reguli pentru piesele care doresc a fi printate 3D.

1.

Grosimea peretelui.

3d printing in product design

Grosimea peretelui reprezintă distanța dintre o suprafață a modelului și suprafața opusă alăturată. Pentru a obține un rezultat bun și un produs rezistent, se recomandă ca această grosime să nu fie mai mică de 1 mm.

2.

Calitatea suprafeței și orientarea piesei.

Modul în care este printat modelul determină mai multe caracteristici ale acestuia, una dintre ele fiind calitatea suprafeței sale. Acest lucru se datorează faptului că modelul este printat strat cu strat, astfel încât orientarea piesei în momentul printării va determina calitatea suprafeței sale. Aceeași piesă printată cu o orientare diferită va avea un finisaj diferit.

Un exemplu în acest sens poate fi văzut în imaginea de mai sus. În stânga, piesa este printată pe orizontală, efectul de scară al procesului de printare este mai vizibil. Cu toate acestea, în dreapta, aceeași piesă printată este expusă pe verticală, astfel încât calitatea suprafeței sale va fi mai mare.

Este necesar să vă gândiți la suprafața care trebuie să aibă cel mai bun finisaj și să alegeți orientarea printului în funcție de aceasta .

3.

Puncte slabe.

În orice model printat vor exista zone mai slabe din cauza orientării printului. Aceste zone pot provoca rupturi în elementele exterioare subțiri ale modelului. Prin urmare, este important să se i-a in considerare la partea de design părțile din model care sunt paralele cu baza și care necesită suporturi pentru a le susține.

4.

Acuratețea modelului.

Precizia dimensională nu este legată de detaliile modelului, ci de abaterea de la dimensiunea nominală. Toleranța generală a materialului este de 0,1% cu un minim de ± 200 µ. Acest aspect poate fi influențat de materialul pe care îl folosim sau de viteza de imprimare. În acest caz, este important să știm de ce toleranță avem nevoie pentru a nu investi mai mult sau mai puțin timp și costuri decât este necesar în procesul de imprimare.

5.

Suporturi.

Suporturile sunt structuri care sunt printate alături de model, dar care nu fac parte din designul original și servesc la susținerea părților proeminente ale modelului care depășesc 45º. Deoarece nu fac parte din modelul real, le eliminăm odată ce imprimarea este finalizată.

În general, se pot printa proeminențe de până la 45 de grade fără a pierde din calitate. Acest lucru se datorează faptului că fiecare strat nou are suficient suport pentru a rămâne intact și a face posibilă printarea.

Cu toate acestea, orice lucru care depășește 45 de grade se apropie de orizontală și devine dificil de printat. Aceste supraînălțări sunt predispuse să se îndoaie sau să cadă, așa că noi înșine adăugăm aceste suporturi în piese, iar apoi le eliminăm. Folosirea acestor suporturi face ca finisajul suprafeței să fie mai aspru.

6.

Baza.

Primul strat este cel care va asigura stabilitatea necesară modelului, așa că trebuie să fie cât mai plat posibil, pentru a avea o suprafață de aderență mai mare. Având în vedere acest lucru, trebuie luat în considerare faptul că suprafața inferioară va fi mai dură decât restul modelului.

7.

Spațiul dintre piesele mobile.

Atunci când se proiectează un produs cu piese în mișcare, spațiul dintre suprafețe este crucial. Spațiul va determina flexibilitatea sau capacitatea de a se potrivi cu designul. Se recomandă să se lase un spațiu minim de 0,3 mm între suprafețe.

8.

Asamblare.

Atunci când se proiectează modele care trebuie asamblate, este important să se lase o distanță suficientă între piesele care vor fi îmbinate. O potrivire perfectă cu software-ul CAD nu implică o potrivire perfectă în imprimare, deoarece software-ul ignoră de fapt frecarea. Prin urmare, va fi întotdeauna recomandabil să se lase cel puțin 0,3 mm între diferitele piese.

9.

Detalii gravate și reliefate.

program proiectare 3d gratuit

În mod normal, este preferabil ca detaliile să fie marcate în relief. Pentru detaliile gravate, se recomandă litere cu o grosime minimă a liniei de 1 mm și o adâncime de 0,3 mm. Pentru detaliile în relief, se recomandă o grosime a liniei de cel puțin 2,5 mm și o adâncime de cel puțin 0,5 mm.

10.

Filete.

De multe ori, modelele noastre sunt alcătuite din mai multe piese care vor fi îmbinate după ce vor fi printate. Trebuie să rețineți că există diferențe între ceea ce este proiectat și ceea ce este imprimat, deoarece obținerea unei toleranțe 0 în lumea fizică este imposibilă. Există anumite valori de toleranță care sunt acceptabile și care nu afectează funcționarea piesei proiectate.

Pentru realizarea de filete și șuruburi, o toleranță adecvată ar fi de 0,25 mm. În plus, distanța dintre pasul filetului trebuie să fie de cel puțin 3 mm pentru a asigura un rezultat final bun.

Oferim servicii de printare 3d cu livrare gratuită la minim 99 euro.

3d printing in product design 3d printing in product design 3d printing in product design 

0
    0
    Coșul dvs
    Coșul tău este golReveniți la magazin
      calculeaza livrarea
      Aplicați cuponul

        Capi te ajută!

        Cum generăm prețurile?